A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Порушники у сфері обігу пального сплатять майже шість мільйонів гривень штрафів

Дата: 24.06.2021 15:05
Кількість переглядів: 299

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що з 1 липня 2019 року всі  суб'єкти господарювання, які провадять діяльність із виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, згідно з положеннями Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" від 23.11.2018 р. № 2628-VІІІ повинні мати відповідні ліцензії.

На ринку пального у Чернівецькій області  діють 912 суб'єктів господарювання, які станом на 01.06.2021 року власники 542 ліцензій. Зокрема на право роздрібної торгівлі пальним – 222; на право оптової торгівлі за наявності та відсутності місць зберігання пального – 31; на зберігання пального – 9; на право на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки) – 280.

За  інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів  Головного управління ДПС у Чернівецькій області упродовж січня – травня 2021 року 27 фактичних перевірок у суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері обігу пального.

За порушення статті 230 ПКУ (наявність витратомірів та рівномірів – лічильників), роздрібну торгівлю пальним через РРО який не зазначений у ліцензії та ін. застосовано штрафних санкцій 5,9 мільйонів гривень.

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

Декларацію на отримання податкової знижки за минулий рік можна подати до 31 грудня

Про право на податкову знижку, згідно ст. 166 Податкового кодексу України, нагадують фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Нарахування податкової знижки та її підстави із зазначенням конкретних сум платник зазначає у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня (включно) поточного року за попередній, оскільки таке право на наступні податкові роки не переноситься. Зробити це можна як в паперовому, так і в електронному вигляді.

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки п.п:166.3 ст.166. 

Щодо документів, то це можуть бути: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача).

У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Відповідно до п. 179.8 ст.179 розд. IV Податкового кодексу України сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

  У 2021 році платники єдиного податку певних категорій зобов’язані застосовувати РРО

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують платникам податків, що з 1 січня 2021 року РРО або ПРРО повинні застосовувати підприємці-платники єдиного податку другої - четвертої груп, які реалізують:

технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту;

ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння;

лікарські засоби та вироби медичного призначення;

надають платні послуги у сфері охорони здоров’я;

при перевищенні в календарному році обсягу доходу понад 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2021 році - 1 млн 320 тис грн).

З 1 січня 2022 року РРО та/або програмні РРО повинні застосовувати всі фізичні особи – підприємці - платники єдиного податку (крім ФОП - платників єдиного податку першої групи).

До уваги громадян та субєктів господарювання!

З метою інформування громадськості щодо можливості повідомлення про факти порушення антикорупційного законодавства працівниками ДПС, сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформує про наступні канали надходження інформації:

- з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: 04053, м. Київ, Львівська пл., 8;

- на офіційну електронну адресу Управління з питань запобігання та виявлення корупції upzvk@tax.gov.ua;

- до сервісу «Пульс»: електронна скринька idd@ tax.gov.ua;

- засобами телекомунікації, за багатоканальним номером телефону 0 800 501 07 обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі: фізичним особам напрям «5», працівникам органів ДПС напрям «7»;

- у письмовому вигляді через працівників сектору з питань запобігання та виявлення корупції  ГУ ДПС за адресою:58013, м. Чернівці вул. Героїв Майдану 200А;

- безпосередньо телефоном (0372) 54-56-15, працівнику сектору з питань запобігання та виявлення корупції  ГУ ДПС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь