Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

У 2020/2021 році одинадцятикласники звільняються від проходження ДПА

Дата: 13.04.2021 19:27
Кількість переглядів: 339

Фото без описуУчні,які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада України сьогодні, 13 квітня. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

З проханням скасувати ДПА у формі ЗНО для буковинських учнів 11-х класів Чернівецька обласна державна адміністрація звернулася до МОН ще у березні.

«Учні, студенти закладів загальної середньої, професійної та фахової перед вищої освіти у 2020/2021 році в основному перебували на дистанційному навчанні через стрімке поширення коронавірусу. Звільнити їх від проходження ДПА – доцільне рішення, про прийняття якого ми просили МОН», - зазначила Ірина Ісопенко.

Загалом ж така ініціатива покликана мінімізувати ризики захворювання на COVID-19 під час оцінювання результатів навчання учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти. Також це уможливить отримання ними в установленому законодавством порядку документів про здобуття повної загальної середньої освіти.

Окрім того, законодавчими змінами передбачено, що учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Ці законодавчі зміни також було підтримано Президентом України Володимиром Зеленським і визначено як невідкладні.

Водночас, як повідомляє МОН, усі етапи зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року відбудуться у заплановані терміни незалежно від рівня епідемічної небезпеки у регіонах. Оновна сесія ЗНО триватиме з 21 травня по 15 червня, а додаткова – з 26 червня по 16 липня.

Чернівецька обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь