A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Міністр соціальної політики Марина Лазебна провела чергове засідання робочої групи з питань удосконалення законодавства щодо розвитку і регулювання ринку соціальних послуг

Дата: 26.03.2021 18:20
Кількість переглядів: 376

26 березня 2021 року під головуванням Міністра соціальної політики відбулось чергове засідання робочої групи з питань удосконалення законодавства щодо розвитку і регулювання ринку соціальних послуг.

На засіданні було представлено напрацювання трьох підгруп з удосконалення законодавства за напрямами:

запровадження дозвільної системи у сфері надання соціальних послуг;

запровадження державного нагляду та контролю у сфері надання соціальних послуг;

стимулювання розвитку ринку соціальних послуг та зміна механізмів фінансування соціальних послуг.

Члени робочої групи обговорили пропозиції щодо запровадження дозвільної системи у сфері надання соціальних послуг шляхом подання суб’єктами господарювання Нацсоцслужбі декларації провадження господарської діяльності у сфері соціальних послуг без подання додаткових документів. Реєстрація Нацсоцслужбою декларації є підставою для включення Нацсоцслужбою цього суб’єкта до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг .

В межах запровадження державного нагляду та контролю за наданням соціальних послуг соціальний інспектор буде перевіряти достовірність зазначених суб’єктом відомостей протягом місяця з дати реєстрації декларації провадження господарської діяльності у сфері соціальних послуг. Інформація про результати інспектування буде внесена до Реєстру.

Члени робочої групи брали активну участь в обговоренні запропонованого механізму запровадження дозвільної системи, державного нагляду та контролю у сфері надання соціальних послуг.

Робота з підготовки змін до законодавства з означених питань триває.

 

Нагадуємо, що робоча група з питань удосконалення законодавства щодо розвитку і регулювання ринку соціальних послуг утворена постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 р. № 125.

До складу робочої групи увійшли представники Офісу Президента України, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, народні депутати, представники заінтересованих центральних органів виконавчої влади, представники громадських, благодійних організацій, які безпосередньо надають соціальні послуги, наші міжнародні партнери, які долучаються до формування політики у сфері надання соціальних послуг, експерти, науковці.  

Завдання робочої групи:

1) визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань розвитку і регулювання ринку соціальних послуг;

2) підготовка пропозицій з удосконалення законодавства у сфері надання соціальних послуг щодо:

дозвільної системи у сфері надання соціальних послуг;

державного нагляду та контролю  відповідальності у сфері надання соціальних послуг;

удосконалення фінансування соціальних послуг.

 

Указом Президента України від 29 січня 2021 року № 30 „Про деякі заходи щодо забезпечення права громадян на якісні та безпечні соціальні послуги” визначено низку завдань, зокрема, щодо стимулювання розвитку ринку соціальних послуг, запровадження дієвого механізму державного контролю за дотриманням державних стандартів соціальних послуг, їх якістю та безпекою, та внесення у тримісячний строк на розгляд Верховної Ради України відповідних законопроектів.

Міністерство соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь