A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Начальник Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна ЯКОБУЦА інформує платників податків

Дата: 24.02.2021 17:36
Кількість переглядів: 305

Начальник Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна ЯКОБУЦА інформує платників податків, щодо списання заборгованості з ЄСВ передбаченого Законами України від 13.05.2020р. №592-IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та від 04.12.2020 року №1072-IX«Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2».

                   Заяви на списання недоїмки з єдиного соціального внеску подають фізичні особи-підприємці (крім підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування) та особи, що провадять незалежну професійну діяльність, які за період з 01січня 2017року до 01грудня 2020року не отримували дохід (прибуток) від діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, мають право на списання суми недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів та пені нарахованих на суми недоїмки.

                     Для цього фізичним особам-підприємцям (крім підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) необхідно до 01березня 2021року подати державному реєстратору за місцем знаходження реєстраційної справи фізичної особи-підприємця заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності та до податкового органу – звітність з єдиного соціального внеску за період з 01.01.2017року до 01.12.2020року, якщо вона не була подана раніше. Особам, які провадять незалежну професійну діяльність слід подати до податкового органу за основним місцем обліку заяву про зняття з обліку як платника єдиного внеску та звітність з єдиного соціального внеску за період з 01.01.2017року до 01.12.2020року, якщо вона не була подана раніше.

                     Звертаємо увагу, що списання суми недоїмки, нарахованої платникам єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування буде здійснюватись на підставі заяви платника податків. Заяву на списання суми недоїмки з єдиного соціального внеску в довільній формі необхідно подати до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації до 01березня 2021року.

 

Дністровська районна рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь