Міністр Мінагрополітики провів зустріч з фермерами

Дата: 22.02.2021 16:24
Кількість переглядів: 334

Фото без опису«Листи щастя» вже від Аграрного фонду, корупція в Держгеокадастрі, штрафи за зберігання пального для власних потреб і перевірки від усіх можливих органів держконтролю. Це обговорювали учасники Всеукраїнського Конгресу Фермерів з міністром аграрної політики і продовольства Романом Лещенком та в.о. голови Держгеокадастру Олексієм Пінчуком, повідомляє agronews.ua.

Мета таких зібрань – вислухати з перших вуст все, що турбує українських фермерів і налагодити прямий діалог фермерської спільноти з владою та спільно знайти шляхи вирішення.

Йшлося про:

  •  успадкування земель постійного користування для ведення фермерського господарства; 
  •  зменшення (ліквідація) ПДВ для сільгоспвиробників;
  •  вирішення проблеми необґрунтованого блокування податкових накладних;
  •  ухвалення законопроектів №2194 та №2195;
  •  державна підтримка фермерських господарств;
  • доступ фермерських господарств до банківського гарантування (створення Фонду часткового гарантування кредитів та інші інструменти);
  •  скасування ліцензії на зберігання пального для власних потреб;
  •  проблеми перевезення великогабаритної с/г техніки.

Фото без описуПо кожній з озвучених проблем Всеукраїнський Конгрес Фермерів запропонував свої напрацювання, в тому числі і  законодавчі ініціативи.

Зі свого боку  Роман Лещенко повідомив, що законопроєкт №2194 про земельну децентралізацію винесуть на повторний розгляд у Верховну Раду вже найближчим часом. Також запланована зустріч міністра з керівництвом податкової і представниками мінекономіки щодо скасування ліцензування зберігання пального для власних потреб.

 

«Єдине, що працює в державі – аграрний сектор і тому податкова на нього так пильно дивиться. Через це і штрафи та скасування ліцензій по пальному, і блокування податкових накладних», – зауважив голова аграрного міністерства.

Повідомили фермери і про «листи щастя» тепер вже від Аграрного Фонду, який замість бути інструментом підтримки, почав штрафувати аграріїв з дикими відсотками.Фото без опису

Міністр пообіцяв розібратися. Також Роман Лещенко повністю підтримує ініціативи Конгресу з продовження мораторію на перевірки і викоріненням залишків корупції у Держгеокадастрі:

«Держгеокадастр має бути на стороні бізнесу, а не на стороні чиновників», – підсумував міністр.

Це була перша протокольна зустріч, де накопичилось чимало невирішених питань, – говорить голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник:

«Чимало з озвучених сьогодні фермерами проблем виникли через відсутність в державі профільного міністерства. Але міністр оперативно реагував на усі звернення, одразу ж зв’язувався з відомствами, які відповідають за той чи інший напрямок. Це конструктивна зустріч і далі ми будемо разом напрацьовувати все необхідне для розвитку фермерства».

«АgroNews.ua»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь