A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лівинецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Віталій Шпак: за 11 місяців цього року в казну держави з Буковини надійшло понад 5,9 мільярдів гривень податкових платежів

Дата: 06.12.2021 15:07
Кількість переглядів: 151

Фото без описуВпродовж січня – листопада цього року громадяни та бізнес сплатили до  бюджетів усіх рівнів надійшло понад 5 млрд 902,6 млн. грн. податків і зборів - інформує начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Загальна сума бюджетних надходжень – продовжує головний податківець області - перевищує показники одинадцяти  місяців 2020 року на 857,7 млн грн, або на 17,0 відсотків. У листопаді 2021 року надійшло 648,5 млн. грн.

Такі досягнення стали можливими не лише завдяки злагодженій роботі податківців та якісним змінам у роботі електронних сервісів, а повною мірою  завдяки сумлінним буковинським платникам, які виконали свій обов’язок по сплаті податків.

 Якщо розглядати надходження у розрізі бюджетів, то до державного бюджету перераховано 2 млрд 267,7 млн грн, або на 11,7 відсотків ( +236,8 млн грн) більше ніж фактичні надходження у січні -листопаді  2020 року.

Згідно даних моніторингу, серед найбільш вагомих бюджетонаповнюючих податків державного бюджету - податок на додану вартість 909,2 млн грн.; податок на доходи фізичних осіб 818,7 млн грн; військовий збір 257,2 млн грн; податок на прибуток 188,6 млн грн.

Сплата податків до бюджетів територіальних громад зросла у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 620,9 млн грн, або 20,6 відсотків та складає  понад 3 млрд 635 млн грн.

Більше як 66 відсотків в цих надходження акумулює податок на доходи фізичних осіб – 2 млрд 409 млн грн.

Суттєво підтримали місцеві бюджети «спрощенці», які сплатили 550,4 млн грн єдиного податку; землевласники та землекористувачі – 374,5 млн грн плати за землю; продавці підакцизних товарів – 117,2 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу.

Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою №5ДР можна подати в електронному вигляді

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, в електронному вигляді заява за ф. №5ДР подається через меню «Електронний кабінет для громадян»/«Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Форма 5ДР» приватної частини Електронного кабінету, а також через офіційний вебпортал ДПС, при цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

Для приєднання до заяви за ф. №5ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, платнику необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми» (формат файлу pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 2МБ).

Протягом одного робочого дня після надсилання заяви за ф. №5ДР та сканованих копій документів фізична особа отримує повідомлення про прийняття/неприйняття таких заяв у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

З рекомендаціями щодо подання заяви за ф.№5ДР через Електронний кабінет фізичні особи можуть ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці: «Головна/Фізичним особам/Подання відомостей для реєстрації фізичної особи/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків через Електронний кабінет».

Розстрочені грошові зобов’язання необхідно сплачувати вчасно

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що порушення умов погашення розстроченого (відстроченого) грошового зобов’язання чи податкового боргу, може призвести до дострокового розірвання, з ініціативи контролюючого органу, договору про розстрочення (відстрочення) сум платежів.

Крім того, з дня, наступного за днем розірвання договору, на розстрочені (відстрочені) суми, що залишились не сплаченими, нараховуються пеня та штраф у розмірах, встановлених Податковим кодексом України.

Порядок розгляду скарг оновлено

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють платників податків, що 09.11.2021  набрали чинності норми наказу Міністерства фінансів України від 30.08.2021 № 489 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 09 грудня 2015 року № 1124». Даним документом внесено зміни до Порядку розгляду контролюючими органами скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу. 

Звертаємо увагу, що Порядок не застосовується щодо оскарження вимог та/або рішень податкових органів, дій або бездіяльності їх посадових осіб та інших працівників, якщо законодавством встановлено інший порядок оскарження таких вимог та/або рішень, дій або бездіяльності, а також у разі оскарження постанов, прийнятих у справах про адміністративні правопорушення. Слід пам’ятати, що не підлягають адміністративному оскарженню:

- зобов'язання зі сплати єдиного внеску, самостійно визначені платником;

- вимоги та/або рішення, які оскаржувалися, та скарги щодо яких були розглянуті згідно з вимогами Порядку;

- вимоги та/або рішення, які оскаржені платником у судовому порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь